Спецтехніка та установки, Якісні послуги

Піскосолерозкидач: характеристики, загальне застосування та види устаткування

Для підтримки не тільки чистоти, але й безпечної ситуації на дорозі при надмірних опадах та різких стрибках температури, які призводять до ожеледиці, кожне комунальне підприємство купує в компанії NFA і використовує спеціальні піскосолерозкидачі.

За допомогою такого навісного обладнання спецтехніка оброблюється різноманітними засобами проти налипання снігу та ожеледиці:

  • Пісок;
  • Сіль;
  • Спеціальні хімічні реактиви, які не руйнують верхніх та середніх шарів дорожнього покриття.

Як правило солерозкидач та піскорозкидач сконструйований таким чином, щоб здійснювати обробіток асфальтового та бетонного покриття різними сипучими матеріалами, які містять вологість до 6-7%. В тому випадку, коли вологість одного з компонентів більша, нівелювати цей показник можна за допомогою більш сухішої сипучої речовини. Таким чином можна поєднати сіль та пісок для посипання автошляхів, тротуарів.

Піскосолерозкидач – універсальний тип навісного обладнання, який може встановлюватись на будь-який вид важкої та великогабаритної техніки, яка має гідравлічну систему керування (трактора, МАЗ, КамаЗ, мотоблоки, мінітрактори, інше). На даний час таке навісне обладнання, як солерозкидач та піскорозкидач може випускатись з різними габаритами, за рахунок чого можна якісно обробляти важко доступні місці дороги.

Як правило швидкість розкидання у такого навісного обладнання залежить від швидкості руху транспорту та обертання валу. Але щоб швидше зорієнтуватися, яким об’ємом потрібен бункер для вашого підприємства, необхідно знати, що в середньому при постійній середній швидкості на 15 км дорожнього відрізку витрачається до 0,6 кубічних метрів супучої речовини. Особлива перевага данного устаткування в тому, що немає необхідності залучати до процесу сторонніх осіб. Всі операції по керування транспортом та навісним обладнанням виконує одна людина – водій.