Кулінарам на замітку, Цікавинки та загадки, Якісні послуги

Мастика для тортів: особливості роботи та як зберегти її свіжою?

Кондитерське мистецтво – це та сфера, яка вимагає певних навичок. Щоб отримати гідний результат, необхідно приділяти достатньо уваги вибору інгредієнтів. Від цього багато в чому залежать смакові властивості та весь вигляд десерту. Сьогодні дуже популярна мастика кондитерська, купити яку намагаються не тільки досвідчені кулінари, але і навіть домогосподарки. Це універсальна маса, що дозволяє створювати неповторний декор.

Чому ж даний продукт такий затребуваний? На це є кілька причин.

  • Хороша еластичність. Мастика дає можливість створювати маленькі і великі деталі прикраси, які не ламаються і тримають форму.
  • Мастика для торта, ціна на яку за посиланням різна, легко піддається фарбуванню в будь-які відтінки за допомогою порошкових і гелевих барвників. Тому її неважко адаптувати під будь-яку композицію.
  • Універсальність. Такий продукт підходить для покриття тортів, створення декоративних елементів і фігурок.

Щоб мастика для торта виправдала всі очікування, необхідно знати правила роботи з нею.

  1. Для того щоб уникнути прилипання матеріалу, поверхню і інструменти слід присипати крохмалем або цукровою пудрою.
  2. Ліплення елементів – потрібно використовувати спеціальні формочки, особливо для створення невеликих деталей на зразок листя або квітів.
  3. Мастику для торта можна купити в кондитерському магазині білу або вже пофарбовану. Якщо самостійно додаєте колір, то важливо працювати з маленькими порціями, щоб все вийшло рівномірно.
  4. Регулювання текстури. Якщо продукт занадто м’який – можна присипати цукровою пудрою. Якщо твердий – додати трохи води.

Кулінарна мастика добре ліпиться тільки тоді, коли вона свіжа. Слід дотримуватися деяких нюансів щодо її зберігання.

  • Підтримка оптимальної температури – від 18°С до 22°С.
  • Використання герметичної упаковки – ще одна важлива умова. Продукт потрібно зберігати в щільно закритих контейнерах або загорнути в харчову плівку.
  • Дану масу також можна заморожувати, а потім дати постояти при кімнатній температурі.

Мастика для тортів є сучасним рішенням, яке застосовується для декору. За рахунок того, що вона має хороші властивості еластичності, її можна використовувати для створення різних урочистих композицій для десертів, а також в якості їх покриття. При роботі з матеріалом необхідно правильно підготувати поверхню, а також не допускати його пересихання. Для цього зберігати продукт потрібно в щільно закритому контейнері або харчовій плівці при температурі 18°С -22°С.