Кулінарам на замітку, Поради та рекомендації, Цікавинки та загадки

Основні різновиди шоколаду для кондитерів

Приготування якісного десерту – це справді поєднання чарівництва та професіоналізму, яке в результаті і дарує нам вишуканий та досконалий дессерт.

Натуральний чорний шоколад у складі десертів зустрічається досить часто, проте кондитеру потрібно знати особливості продукту, оскільки від цього залежить якість дессерту на замовлення. Отже, бельгійський шоколад для кондитерів вважається ідеальним варіантом, оскільки виробники цієї країни визнані одними з найкращих у світі.

Однак, для приготування десерту потрібно знати про такі особливості як темперування та тип самого шоколадного продукту (тобто купуєте ви білий або гіркий шоколад). Кожен із цих видів характеризується своїми особливостями, плинністю та смаком. Обрати потрібний тип можна в інтернет-магазині KARAMELIA.

Білий бельгійський шоколад callebaut має вишуканий і тонкий смак з нотками вершків та молока. Все просто – у його складі відсутнє терте какао, а ось сухе молоко у складі становить не менше 14%, при цьому какао-олії – не менше 20%. У певних випадках також можуть бути натуральні ароматизатори, цукор і соєвий лецитин. Купити шоколад калебаут можна в інтернет-магазині для кондитерів, який пропонує відвідувачам різноманітні варіанти та кожен може підібрати щось для себе.

Молочний бельгійський шоколад, ціна якого цілком доступна для кожного кондитера, приблизно на третину (близько 33%) складається з какао-олії, а ось відсоток вмісту сухого молока буде нижчим. Тут обов’язкова присутність тертого какао, яке у дешевих підробках може бути замінено на какао-порошок. Однак такий шоколад краще не купувати, якщо Ви працюєте з десертами на замовлення.

У темному та гіркому бельгійському шоколаді callebaut міститься високий відсоток тертої какао, тому легкий присмак гіркоти як післясмак – добрий знак, який показує натуральність самого продукту. Сухе молоко у складі тут не зустрічається, оскільки такий шоколад можна назвати молочним, а не темним.

Ступінь плинності бельгійського шоколаду дуже важлива, цей чинник впливає формування кінцевої форми десертів. Три краплі плинності вважаються універсальним варіантом і використовують більшість кондитерів.

Бельгійський шоколад для кондитерів має ніжний «шоколадний» смак, не нудотний, а м’який без нав’язливого присмаку цукру. Саме такий шоколад краще використовувати при створенні своїх десертів, і Ваші клієнти будуть у захваті.